Ziua Libertății Documentelor

Am mers vineri seara la București, am trecut pe la vamă, am ajuns la 5 dimineață în Piața Victoriei. Acolo am găsit internet lângă muzeul Antipa, și l-am chemat pe Titi prin FDCX, și m-am așezat cuminte lângă o girafă articială, în timp ce priveam Pulp Fiction.

Prezentarea am scris-o mai mult pe drum, dar documentarea am făcut-o din timp. Noroc că am o baterie bună la laptop.

Am mers sâmbătă la amiză la eveniment, am fost destul de puțini, dar totuși a fost interesant. Am hotărât să filmăm cât mai mult, și să punem pe internet prezentările. Atmosfera a fost mult mai relaxată după această decizie, cel puțin pentru mine.

L-am întâlnit pe Nicu de la linuxvideo.ro, am vorbit cu Andrei Petcu despre o aplicație Ruby on Rails, pe care vrea să o folosescă la nuvasuparati.info. Mi-a povestit despre experimentele lui cu NginX și varnish, și chiar zilele trecute l-am setat și eu.

Am mers la KFC, după eveniment, am păpat. Apoi am mers la Tibi, și am încărcat poze. A 2-a zi am mai încărcat din poze, am mai discutat cu Tibi, am păpat, am băut ceva vin, am jucat Urbanteror. Seara m-am pornit, împreună cu Tibi. Am luat un autobus din centrul Bucureștiului. Autobusul era genial, avea WiFi și cât m-a ținut bateria, (vreo 4 ore), am vorbit pe internet, am citit despre jekyll, și am setat acest jurnal.

Am avut ceva probleme la vamă, dar totul a ieșit bine până la urmă. Am ajuns dimineață devreme în Chișinău, orașul era pustiu, am ajuns acasă. Am dat abțibilduri, care le-am luat de la Gabriel Ivănică. Am mers la universitate, am mers la lucru. Și cam atât.

Despre mine

Sunt foarte pasionat de calculatoare. Sunt interesat de tehnologii libere, ca sistemul GNU+Linux, *BSD, standarde și protocoale libere. Îmi plac în special tehnologiile web, ca HTML5, CSS3, și JavaScript, deși asta s-a întâmplat mai degrabă printr-un joc al sorții :). Îmi place să fac interfețe pentru utilizatori, pentru că le consider importante și interesante. Urmăresc activitatea câtorva designeri de la Gnome, și aș vrea să învăț mai multe deste GTK și creare interfețelor cu această bibliotecă. Mai am multe de învățat, dar asta nu e decât o motivație pentru mine.