Întâlnirea Moodle Moot în Bălți

Drumul

Am mers cu Tibi în Bălți foarte dimineață, foarte puțin dormiți. Cu o seară înainte am fost la o petrecere, Europa - pământ țigănesc. A fost drăguț. Am ajuns pe la 8 la Bălți (sâmbătă), am luat un maxi taxi, și am ajuns la strada Pușkin, de unde am găsit cu ajutorul cuiva Universitatea de Stat "Alecu Russo". Am găsit într-un final unde se desfășoară evenimentul, am găsit oamenii, și am făcut un tur al universității.

În timpul turului am văzut biblioteca (una foarte impresionantă, noi la UTM nu avem așa bibliotecă mare), clădirile universității, și o curiozite, un romb enorm, din sârmă, întins între niște clădiri. Cu ajutorul lui se fac anumite măsurări în ionosferă, care se presupune că ar putea duce la prognozarea cutremurelor de pământ, bunăoară, cu ore înainte de a se întâmpla.

Evenimentul

S-a început evenimentul. Oamenii au spus despre experiențele lor cu Moodle, cum îi ajută acest program în instruirea elevilor, ce poate face el, și ce nu poate. În special mi-a atras atenția prezentarea lui Ghenadie Cabac, despre integrarea lui Moodle într-un mediu virtual 3D, Second Life. Puncte culminate de interes au fost și ultimele 2 prezentări, a lui Ștefan Poka, despre modulul WIRIS, și a lui Tibi, despre Programe libere, și despre faptul că trebuie evitate modulele nelibere, ca WIRIS, și de scris altele libere. Evident, aici mă așteptam să iasă scântei. Prezentarea lui Tibi a fost excelentă, lumea parcă a înțeles mesajul, și d-ul Poka a înțeles că nu era intenția nostră să îi aducem o ofensă.

Oameni

L-am întâlnit pe acolo pe d-ul Mihai stanislav Jalobeanu, pe care vroiam demult să îl văd. A intervenit constant pe perioada prezentărilor, cu diverse sfaturi, recomandări, surse de cursuri, și experiențe proprii. Pe ei doi, Tibi și d-ul Mihai, de fapt îi încurcasem ca vârstă pe listele Cetei: Tibi gândeam că e în vâstă, pe când îl numeam "Mihai" pe d-ul Jalobeanu.

Am mai avut ocazia să îl cunosc pe Cosmin Herman, managerul Moodle România, pe Radu Dumbrăveanu, managerul Moodle Moldova, și pe Ghenadie Cabac (profesorul de istorie care a făcut turul universității de dimineață). Sunt niște persoane foarte de treabă.

Mâncare :D

Am avut și 2 pauze de masă, m-am îmbogățit cultural puțin: am mâncat câteva zarze zraze. Un soi de pârjoale din carne, umplute cu cașcaval și verdeață. Cu toate că sunt din Moldova, prima oară vedeam așa tip de mâncare (și asta făcea chestia și mai stranie). (Radu a încercat să mă învețe numele, sper că l-am nimerit. Știu că trebuie de scos o vocală din zarază, și nu sunt sigur că am scos-o pe cea care trebuie.
Editare[2013-04-25]: n-am nimerit-o. E zrază, și în Grozești, r. Nisporeni se mai numesc "cotletă cu surpriză" aka "pârjoală cu surpriză")

Bălți

După o mică excursie prin Bălți (e frumos orașul, mai drăguț ca Chișinăul, și probabil mai verde...sunt foarte mulți copaci), am ajuns la o pizzerie. O chestie curioasă despre acest oraș este că pe acolo întâlnești oameni care să nu îți poată răspunde în română. Asta e ceva rar în Chișinău. Am șters-o la gara auto.Am ajuns spre seară în Chișinău, n-am găsit nici un drupalist pe la Eli-Pili (dar deja găsisem noi ocupație acolo, așa că tare nu le-am dus dorul).

Despre mine

Sunt foarte pasionat de calculatoare. Sunt interesat de tehnologii libere, ca sistemul GNU+Linux, *BSD, standarde și protocoale libere. Îmi plac în special tehnologiile web, ca HTML5, CSS3, și JavaScript, deși asta s-a întâmplat mai degrabă printr-un joc al sorții :). Îmi place să fac interfețe pentru utilizatori, pentru că le consider importante și interesante. Urmăresc activitatea câtorva designeri de la Gnome, și aș vrea să învăț mai multe deste GTK și creare interfețelor cu această bibliotecă. Mai am multe de învățat, dar asta nu e decât o motivație pentru mine.