Impresii de la inaugurarea Fundației Ceata

Până la urmă am ajuns la inaugurare. Exact la discursul lui Richard, pe la 2:15. Inițial credeam că nu mai ajung (nu cunoșteam drumul și în plus îmi trebuiau ceva bani ca să ajung).

De aceea în primul rând vreau să îi mulțumesc lui Busuioc Ionel, căci fără el nu ajungeam.

Am mers împreună, pornind joi seara din Chișinău. A fost o călătorie plină de peripeții până la Galați, pe drumurile moldovenești am reușit să stricăm 2 roți la mașină acestuia. Apoi obișnuita corvoadă de la vamă, care era ceva mai deranjantă ca de obicei, din cauză că ăia nu prea aveau dispoziție în seara ceea. E un păcat că deși suntem un neam, suntem despărțiți de granițe, vame și alte tâmpenii. În fine, joi seara am rămas la Galați, la Ionel. Am stat până târziu, din care cauză a 2-a zi m-am trezit cu greu. Și pe lângă un drum lung până la București, trebuia de reparat mașina. Am făcut noi treaba asta și uite că fugim cu o viteză impunătoare pe autostrada Soarelui.

Odată ajunși în București, sistemele de navigare au început să ne joace feste și pe lângă asta, în București e un trafic infernal. Cu mare greu am găsit noi loc de parcare, iar eu, în timp ce mergeam pe colo, am recunoscut clădirea Facultății de Drept. Am ajuns, după cum ziceam cu puțină întârziere. Când intrasem, am constatat cu surpriză că de fapt aveam un loc la masa ceea de sus :)

Am ascultat discursul lui RMS... era interesant. Când îl asculți pe viu, înțelegi mai bine conceptele pe care ți le prezintă și dacă lași prejudecățile/mentalitatea creată de “sistem”, îți dai seama că e multă logică în ceea ce spune el. Trebuie să fii tare obtuz ca să nu îl înțelegi, crezi sau susții. Am pus mâna pe un număr impunător de abțibilduri, respectând recomandările lui Stallman (Take as many as you can make good use of). Am tatuat laptopul meu și am dat o grămadă și la serviciu și la colegii de cameră. În timpul prezentării am primit și un tricou negru, cu Fundația Ceata brodată pe stânga.

L-am întâlnit și pe „bărbuță”, aka Victor Nițu. Când am fost într-o cafenea de vizavi de facultate, mi-am ținut promisiunea de a-l trage de barbă. Nu mai țin minte motivul. Am pus și un banner mășcat acolo, în cafenea, cu Debian. De asemenea mai erau persoane cunoscute, pe care le-am întâlnit prima oară acolo: Vlad Dracul, Nicu Buculei, Andrei Nistor, Cornel-Florentin, Ioana, Raul Malea.

După asta...am parcat în altă parte mașina lui Ionel, ca apoi să mergem la Hanul Berarilor, pentru cină. Pe lângă băutura standard, berea, am luat, în scop pur medicinal câteva țoiuri de pălincă: codertux strănuta și eu și Ionel nu l-am putut lăsa să sufere. Seara a fost interesantă, am scos de la cel mai mare fan Mozilla/Firefox pe care l-am văzut în viața mea (Raul Malea) un ecuson și o chestie de pus la gât, cu Firefox. Foarte drăguțe :) Și acum încă multă lume mă întreabă de unde le-am luat. N-am mai reușit să iau un autograf de la Richard, dar mă bucur că l-am cunoscut.

Seara am ajuns prin careva miracol într-o discotecă. Iarăși bere, chestii și pe când bionel cu ficatul lui inexistent era tare ca o piatră, eu, de la oboseală și băutură adormeam din picioare. Tot timpul ăsta l-am ținut sub priviri pe Andrei Petcu, care a fost foarte drăguț și ne-a găzduit. Seara nu prea țin minte cum am ajuns în pat, dar a 2-a zi am avut posibilitatea să admir apartamentul acestuia. E foarte drăguț acolo și mi-au plăcut mult de canapele ciudate, pline cu sfere mici de polistiren :) Mă simteam rău, ficatul meu nu era de acord cu combinațiile din seara trecută...dar, după ce am păpat, deja totul era bine. Sigur, deja era seară și trebuia să ajungem în regie, la o întâlnire mai restrânsă. Am mers prima oară cu metroul....îmi place...e foarte lin, cel puțin cât merge. Am ajuns și în Regie, unde eu foarte sfios și cu mai multă înțelepciune, acumulată din seara trecută, am începuto cu pizza și cu suc de portocale. Pizza diavola nu e atât de diabolică ca cea din Moldova: a nostră te frige, de iute ce e și dacă mânânci prea multă de a nostră, ai sângerări anale garantate :D

O bună bucată de seară am ținut-o cu băuturi non-alcoolice și am descoperit limonada. Cred că am băut 1.5 l în seara ceea :D Am vorbit mult, pe tot soiul de teme...mai spre seară, deja ne răream, dar metrii de bere contrinuau să vină...a tebuie să îmi ajut prietenii. Am început cu Andrei Petcu și Matei Trușcă o discutie despre cum am putea face societatea mai bună, despre marxism, comunism, evoluția consțiiței omului, etc. Sigur, eram mult mai puțin coerent. Matei, deși gândea bine, deja începea să se clatine și să meargă sprijinindu-se de pereți către baie.

Bionel a pierdut un pariu de 2 metri de bere...se pare că nu ai cum să ajungi din Galați la Brăila fără să treci Siretul.

În rest, duminică am fost în Galați și Luni am șters-o acasă. Nimic special, în afară de un drum plictisitor și lung.

Despre mine

Sunt foarte pasionat de calculatoare. Sunt interesat de tehnologii libere, ca sistemul GNU+Linux, *BSD, standarde și protocoale libere. Îmi plac în special tehnologiile web, ca HTML5, CSS3, și JavaScript, deși asta s-a întâmplat mai degrabă printr-un joc al sorții :). Îmi place să fac interfețe pentru utilizatori, pentru că le consider importante și interesante. Urmăresc activitatea câtorva designeri de la Gnome, și aș vrea să învăț mai multe deste GTK și creare interfețelor cu această bibliotecă. Mai am multe de învățat, dar asta nu e decât o motivație pentru mine.