O mică introducere în jocul Codria

Salutare! Aici voi posta o serie de idei și concepte despre un joc creat de Ceata, pe nume Codria. Pentru moment, acestea vor fi grupate sub tag-ul codria, mai apoi, cine știe, poate o să fac un jurnal separat.

Ideea inițială despre jocul Codria, era un joc din astea, ca Remi. De tablă. Sau cum se mai numesc ele... O tablă împărțită în hexagoane, fiecare fiind un sat, obiectivul fiind să cucerești un "bastion" al întunericului, aflat în centru. Mai multe detalii găsiți pe listele Cetei, http://liste.ceata.org , trebuie să fie pe colo un instrument de căutare.

Eu sunt foarte pasionat de jocuri, deși nu sunt un jucător "hardcore", și nici extrem de bun. În timpul liber, sau când sunt stresat, mai intru pe Xonotic. De obicei joc pe DDC Minstagib, sau ceva de genul, sub nick-ul timonovici :D. Revenind la subiectul de mai sus, tot timpul mă gândeam, cum oare se face un joc? Că de jucat, de, oricine poate. Am observat o tendință în ultima vreme, că povestea din spatele unui joc este dată într-o parte, fie pentru a face loc graficii sclipitoare... fie pentru a nu stresa anumite categorii de jucători, care nu prea pot citi/asculta.

Eu fac parte dintre jucătorii ceia, care ar ceda grafică pentru o poveste bună. Dar Codria, după cum îl văd eu, ar trebui să aibă și una și alta, din plin. Deși sper să strâng o echipă bună în spatele jocului, la moment doar eu lucrez la el deci... eu îi voi da forma inițială. Hai să vă descriu cum îmi imaginez eu acest joc.

În primul rând, subiectul jocului va fi bazat în jurul poveștii Harap-alb, a lui Ion Creangă, deci garantat subiectul va fi "suculent". Desigur că vor fi diverse abateri, sloganul fiind "Un joc RPG/FPS, cu subiectul bazat pe mitologia și poveștile românești". RPG - Role Playing Game FPS - First Person Stabber :D nu prea vor fi puști/arme de foc pe colo, cel puțin nu inițial... cred eu...

Jocul va avea mai multe moduri: Single Player - călătorie prin lumea largă, pentru a găsi împărăția moșului tău Multi Player - joc cooperativ, unde vei putea alege să fii Harap alb, Setilă, Ochilă, Păsări-lăți-lungilă (ș.a.) sau de cealaltă partea a baricadei: Spânul, vre-un fel de orătanie(dragon, sau mai știu eu ce)...trebuie să mai recapitulez povestea...

De asemenea, unul din scopuri e ca jocul să fie foarte ușor modificabil, cel mai probabil folosing un limbaj de extensie, ca GNU Guile. Lisp.

Alte caracteristici: hărți imense (7 mări și 7 țări e mult, nu?) ..și altele urmează să fie adăugate

Despre mine

Sunt foarte pasionat de calculatoare. Sunt interesat de tehnologii libere, ca sistemul GNU+Linux, *BSD, standarde și protocoale libere. Îmi plac în special tehnologiile web, ca HTML5, CSS3, și JavaScript, deși asta s-a întâmplat mai degrabă printr-un joc al sorții :). Îmi place să fac interfețe pentru utilizatori, pentru că le consider importante și interesante. Urmăresc activitatea câtorva designeri de la Gnome, și aș vrea să învăț mai multe deste GTK și creare interfețelor cu această bibliotecă. Mai am multe de învățat, dar asta nu e decât o motivație pentru mine.